skip to Main Content

Speelnetwerk Stokhasselt Tilburg

Samen met de kinderen van het actieteam hebben we looproutes en belangrijke speellocaties in de wijk Stokhasselt onderzocht. De stempelwijk is omringd door een kleine rondweg, die een grote barrière vormt naar de groene speelparken en kinderboerderij. Binnen de ring is zeer weinig speelruimte aanwezig, maar is het ook moeilijk om jezelf te orienteren. Naar aanleiding van dit onderzoek en onze eigen analyses hebben we speelprikkels aangebracht in de wijk die naast een speelfunctie, ook attenderen of richting geven als doel hebben.

De opening werd gedaan i.s.m. met theaterdocent Marise. Zij heeft met een klein groepje buurtkinderen een concept bedacht, waarbij de ‘speel-specialisteren’ (laboratiorium-jassen en hoornen brillen) het speelnetwerk op theatrale wijze toegelicht kon worden aan voorbijgangers en buurtbewoners.

Onderzoek van UvA en Placemakers wees uit dat bij aanvang van het project bijna 75% van de kinderen Stokhasselt saai bleek te vinden. Na alle ingrepen (van meerdere ontwerpers) in de wijk bleek dat nog maar 38% te zijn.

In samenwerking met:
Ketner Olsen

Opdrachtgever:
Gemeente Tilburg i.s.m. Jantje Beton

Realisatie:
Nooijen Terreininrichting Oss
Stiels Straatmeubilair
Vincent Huiber Graffite
Back To Top