skip to Main Content

Speelzone Blondeelpad Eindhoven

Een project geinitieerd door het buurtcultuurfonds. Het betreft hier projecten die de samenhang in de buurt, ontmoeting en verbinding tot stand brengen.

Het blondeelpad, een groenstrook ingesloten door achterkanten van huurwoningen, werd door veel bewoners als onoverzichtelijk, onveilig en vies ervaren. Het startte met de vraag om de speeltuin op te knappen en een aantal speelaanleidingen in het gras aan te brengen. Maar om de plek echt een nieuwe kans te geven als ontmoetings- en speelplek hebben we gekeken naar de gehele groenstrook (het blondeelpad) van 300m.

Met inzet van een groot aantal partijen hebben we samen met de bewoners en buurtkinderen het achterom-gebied kunnen veranderen in een buurtpark. Er is nu ruimte voor iedereen, van kruidentuintjes tot ouderen-bankjes en van loopvlonders tot springstenen en een voetbalplek met een zelfgemaakte chillplek samengesteld uit oude speeltoestellen.

Opdrachtgever:
Woonbedrijf i.s.m. Centrum voor de Kunsten Eindhoven en Gemeente Eindhoven. De Speelchill is gemaakt door de buurtkinderen i.s.m. met kunstenaar Frans van der Horst.

Realisatie:
Dankers BV Son

Foto’s:
Fieke van Berkom / Hanne Peerenboom 
Back To Top